Ankara Üniversitesi Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü 2016-2017 Eğitim-öğretim yılı güz ve güz/bahar dönemleri için değişim başvurularını 22 Şubat-7 Mart 2016 tarihleri arasında alacaktır.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz ile Güz ve Bahar Yarıyılı Farabi (Giden Öğrenci) Başvurusu Yapacakların Dikkatine:

Değişim için başvurular 22  Şubat 2016, Pazartesi günü başlayacak, 7 Mart 2016, Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Başvurular doğrudan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü, Tandoğan Yerleşkesi,Piri Reis Meydanı 06100-Tandoğan/Ankara adresine yapılacaktır.

Başvurular üniversitemiz ile karşılıklı olarak Farabi Değişim Programı Protokolü imzalamış ve protokol metni kurumumuzun farabi.ankara.edu.tr web adresinde yayınlanmış üniversitelerin programları için yapılabilecektir.

Öğrenci değişimi ve öğretim üyesi hareketliliği programları ile ilgili ayrıntılı bilgiye koordinatörlüğümüz web sayfasında da bir örneği bulunan Farabi Değişim Programı Yönetmeliğinden ve aşağıdaki ilan ayrıntılarından ulaşılabilir:

1. a) Farabi Öğrenci Değişim Programı İçin Başvuru Koşulları
  2. Öğrencinin örgün eğitim veren bir yükseköğretim programında önlisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması gereklidir.
  3. Bu ilan döneminde 1185 asıl, 1185 de yedek olmak üzere toplam 2370 öğrenci bu programdan yararlanabilecektir.
  4. Başvuru için Genel Akademik Not Ortalamasının;

Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için 2,00/4,00 olması gereklidir.

Yüksek Lisans veya Doktora öğrencileri için ise 2,5/4,00 olması gereklidir.

1. Değişime katılmak için başvuracak öğrenciler, imzalanmış olan protokollerdeki kontenjanları göz önünde bulundurarak bir asıl bir yedek program şeklinde tercihlerini yazılı olarak Ankara Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğüne yapmalıdırlar.
  2. Ön Lisans ve Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile Yüksek Lisans ve Doktora programları öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.
  3. Alt sınıftan ders alan öğrenciler bu durumu başvuruları sırasında belirtmelidirler.
  1. b) Farabi Öğrenci Değişim Programına Başvuru İçin Gereken Belgeler
  2. 2 adet aday ögrenci başvuru formu (tercih ettiğiniz program için bir asıl, bir yedek tercih yapınız).
  3. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından ya da ilgili Enstitü Müdürlüğünden (yüksek lisans ve doktora öğrencileri için) alınmış (2 adet) transkript belgesi.
  1. c) Farabi Öğrenci Değişim Programı İçin Başvurularının Değerlendirilmesi

Değerlendirmede başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve her program kendi içinde not ortalamaları sıralanarak kontenjan doğrultusunda seçim yapılır.

1. a) Farabi Öğretim Üyesi Hareketliliği  Programı  İçin Başvuruları

Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararı gereği öğretim üyesi hareketliliği programı başvurusu alınamamaktadır.

ÖNEMLİ NOT : Başvuru yaparken;

1- Üniversiteler arasında bölüm bazında anlaşma olmasına dikkat ediniz.

2-Gidilmek  istenilen Üniversitelerin Farabi Ofislerine ait internet sitelerinden 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına ait  bölüm  kontenjanlarını  kontrol ediniz.